Bent u fan van Pilates?

Hebt u interesse in het menselijk lichaam?

Houdt u van mensen te motiveren?

Bent u sociaal aangelegd?

Wilt u graag Pilates instructeur / instructrice worden?

En u bent hiervoor “super” gemotiveerd?

Twijfel dan niet langer en schrijf u in!

Opleidingstrajecten tot instructeur / instructrice pilates

Mat level 1 & 2 – met certificaat

Wat houd dit in?

20 sessies van twee uur

theoretische & praktijklessen

wekelijks 2 à 3 sessies te volgen

opleidingsperiode van maximaal 3 maanden

persoonlijke begeleiding

Pilates Zoya is erkend door het BLOSO

Gezond bewegen en Pilates

Pilates is een bewegingsmethode, een systeem, ontwikkeld door Joseph Pilates(1880-1967). Oorspronkelijk was het de bedoeling gewonde soldaten van W.O.II sneller en beter te laten revalideren, maar vrij snel werd de methode opgepikt door professionele dansers, topatleten en sportartsen als ondersteunende training. Tegenwoordig is Pilates of contrology bekend bij een breed publiek over de ganse wereld.

Bij Pilates wordt niet getraind op specifieke spiergroepen zoals bij de klassieke fitness of yoga, maar wordt het lichaam als een geïntegreerd geheel beschouwd. Zodanig dat bij elke oefening meerdere spiergroepen tegelijk aan bod komen waarbij zowel kracht, lenigheid en evenwicht worden getraind.

Pilates vertrekt vanuit het “powerhouse”, het centrum van het lichaam van waaruit men de specifieke diepliggende spieren van onderrug, buik, bekken en bil gaat trainen. Met dit doel voor ogen komt men vrij snel tot de essentie van Pilates : concentratie, controle, ademhaling, precisie en flow.

Het correct gebruik van de diepe spieren en de aangeleerde houding van de rug wordt vrij snel door iedereen in het dagelijkse leven overgenomen en zorgt voor meer zelfvertrouwen en zelfzekerheid. PILATES is er voor iedereen, leeftijd speelt geen rol, mannen, vrouwen, kinderen en zeer geschikt voor mensen met rugklachten. Vraag echter steeds naar een certificeerde lesgever en volg pilates niet bij een “selfmade” omgeschoold fitnessinstructeur.